В Україні проходять тренінги з першої психологічної допомоги для фахівців закладів мистецької освіти

В Україні проходять тренінги з першої психологічної допомоги для фахівців закладів мистецької освіти

Товариство Червоного Хреста України спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти проводить серію тренінгів з першої психологічної допомоги в різних областях України для викладачів вищих навчальних закладів. Навчання проводиться в рамках Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої Першою леді України Оленою Зеленською.

Основна мета тренінгу з першої психологічної допомоги:

  • Підвищити обізнаність викладачів про психічне здоров’я;
  • Покращити навички надання вчасної та ефективної допомоги;
  • Допомогти сприяти психічному добробуту студентів і створення безпечного простору під час навчального процесу;
  • Надати знання про те, як вчасно перенаправити до фахівця людину, яка знаходиться у стані дистресу, тобто не здатна сама емоційно впоратися з наслідками події;
  • Сприяти розвитку культури турботи та підтримки як серед студентів, так і серед викладачів.

Тренери команди напрямку психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, Наталія Яроцька та Катерина Сухорутченко, відпрацювали з учасниками навички надання Першої психологічної допомоги людям різної вікової категорії, від дітей до людей похилого віку. Під час теоретичної та практичної частини тренери врахували особливість аудиторії, з якою працюють учасники.

Серія тренінгів з першої психологічної допомоги проводиться Товариством Червоного Хреста України в рамках проєкту EU4Health, який реалізується за підтримки Європейської комісії та Danish Red Cross in Ukraine. Минулого тижня відбулися 2 тренінги для викладачів ВНЗ сфери мистецької освіти в Харкові. Також вони плануються в інших областях України.

Share this post