На Херсонщині Служба розшуку Українського Червоного Хреста працює над відновленням родинних зв’язків та пошуком зниклих безвісти

На Херсонщині Служба розшуку Українського Червоного Хреста працює над відновленням родинних зв’язків та пошуком зниклих безвісти

Наразі у Службі розшуку Товариства Червоного Хреста України відкрито близько 50 справ лише за запитами від громадян, які проживають як у Херсонській області, так ще більше від тих, хто був змушений покинути рідну домівку та евакуюватися у інші області.

Через підрив Каховської ГЕС, звернення про пошук рідних почали надходити частіше стосовно втрати зв’язку на території Херсонської області, яка непідконтрольна Уряду України.

Наголошуємо, що Служба розшуку Товариства Червоного Хреста України оперативно опрацьовує всі отримані звернення та повідомляє інформацію про зниклих своєму партнеру з розшуку, Міжнародному Комітету Червоного Хреста, для подальших пошуків.

Важливо, що навіть під час окупації, Херсонська обласна організація Товариства Червоного Хреста України приймала запити як від родин, чиї рідні були неправомірно затримані, депортовані чи зникли на окупованій території, так від родин з інших регіонів, чиї рідні зникли під час бойових дій у Херсонській області. Всі запити наші колеги передавали до головного офісу Служби розшуку Товариства Червоного Хреста України, коли була можливість встановити зв’язок.

Ми поруч з родинами, які до нас звернулися, робимо й будемо робити все від нас залежне, щоб знайти зниклих та підтримати людей в тяжкі часи.

Share this post