ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОГО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА НА ХЕРСОНЩИНІ

ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ УКРАЇНСЬКОГО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА НА ХЕРСОНЩИНІ

У ЗМІ було опубліковано інтерв’ю, де Президент України Володимир Зеленський заявив, що Червоного Хреста немає в Херсонській області. У відповідь на звинувачення хочемо ще раз наголосити, що Український Червоний Хрест не має доступу до територій непідконтрольних Україні, оскільки ми українська гуманітарна організація, яка може проводити свою діяльність згідно з українським законодавством і виключно на території підконтрольній Україні.

Після того, як російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, волонтери Українського Червоного Хреста відразу почали евакуацію людей, в тому числі маломобільних, з територій підконтрольних уряду України. Евакуація проводилася спільно з ДСНС України та Національною поліцією України.

Наразі 6 екіпажів, а це понад 50 волонтерів, загонів швидкого реагування Українського Червоного Хреста, разом із рятувальними службами продовжують евакуйовувати людей. Вже евакуювали 140 людей, серед яких більшість — маломобільні. Це ті люди, які ніяк не могли самостійно вийти з будинків і наша допомога врятувала їм життя. Їх доправлено до місць тимчасового розміщення, що знаходяться в Україні. Також людям організована доставка продуктів харчування та питної води.

Крім того, понад 200 волонтерів Українського Червоного Хреста в Миколаївській, Херсонській областях у місцях тимчасового розміщення евакуйованих та на вокзалах надають гуманітарну допомогу постраждалим: питну воду, продукти харчування, одяг. За потреби також надають першу допомогу та першу психологічну допомогу.

Ми продовжуємо роботу 24/7, бо для нас головне — врятувати життя людей.

Також ми підтримуємо звʼязок з міжнародними партнерами, говоримо про потреби та закликаємо їх до допомоги українцям.

Ще раз наголошуємо, що Український Червоний Хрест — це українська гуманітарна організація, в якій співробітники та волонтери — українці. Ми допомагаємо людям у всіх надзвичайних ситуаціях, в першу чергу тим, хто найбільше потребує допомоги. Дотримуючись законодавства України, наші волонтери допомагають лише на підконтрольних Україні територіях. Всі рятувальні дії ми координуємо з ДСНС України, Національною поліцією України та іншими органами центральної та місцевої влади України.

Від початку повномасштабного вторгнення ми допомогли вже понад 10 млн людей. Детальніше на сайті. У реагуванні нам допомагають наші партнери з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та благодійники з усього світу. Про всю підтримку та отримані кошти від благодійників й партнерів для допомоги Україні ми звітуємо на офіційному сайті.

Ми поруч!

 

Share this post