Волонтерку Українського Червоного Хреста нагородили медаллю ім. Флоренс Найтінгейл

Волонтерку Українського Червоного Хреста нагородили медаллю ім. Флоренс Найтінгейл

Найпочеснішою винагородою світу для медичних сестер медаллю ім. Флоренс Найтінгейл нагороджено волонтерку та соціальну помічницю Товариства Червоного Хреста України Ларису Федорівну Кисіль. Цією нагородою вшановують вагомий внесок мужньої й милосердної пані Лариси у допомозі та підтримці людей, які постраждали від війни.

Лариса Федорівна вже понад 50 років допомагає потребуючим. Спочатку вона працювала медичною сестрою у санітарних частинах, потім – у протитуберкульозному диспансері міста Торецьк. Завдяки своїй відкритості, уважності та милосердю Лариса Федорівна допомагала долати хвороби сотням пацієнтів. Вона сумлінно виконувала призначені лікарями процедури для пацієнтів, контролювала та забезпечувала необхідні для одужання процеси, знаходилася поруч із хворими у важкі для них часи, дбала про них та підтримувала. Вона ніколи не жалкувала про вибір своєї професії.

Працювала Лариса Федорівна у протитуберкульозному диспансері до виходу на пенсію, а опісля не змогла покинути улюблену справу й у 2007 році стала патронажною сестрою Товариства Червоного Хреста України. Окрім догляду за самотніми людьми, пані Лариса брала активну участь у проєктах Товариства Червоного Хреста України з протидії туберкульозу, забезпечувала протитуберкульозними ліками людей, які, через погане самопочуття, не мали можливості отримувати лікування в медичному закладі.

Як почалося повномасштабне вторгнення, Лариса Федорівна не покинула рідний Торецьк, а залишилася поруч зі своїми підопічними. Наразі вона продовжує працювати й підтримувати людей у місті, попри небезпеку, адже для неї найголовніше – бути поруч з тими, кому її допомога потрібна.

Нагадуємо, в Україні медаллю ім. Флоренс Найтінгейл нагороджено вже понад 20 працівників та волонтерів Товариства Червоного Хреста України.

Пишаємося нашими волонтерами!

Share this post