Український Червоний Хрест взяв участь у триденному воркшопі “Турбота про волонтерів і співробітників”

Український Червоний Хрест взяв участь у триденному воркшопі “Турбота про волонтерів і співробітників”

У Будапешті відбувся триденний воркшоп від IFRC Reference Centre for Psychosocial Support в рамках програми EU4Health “Турбота про волонтерів і співробітників”. Участь у ньому брали представники майже 20 країн, у тому числі представники Товариства Червоного Хреста України.

Тренери, менеджери проектів, психологи та інші представники Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця обмінювалися досвідом, будували плани підтримки волонтерів і співробітників для національних товариств, а також обговорили можливі шляхи підтримки команди. Крім того, одним із завдань була побудова підтримки для команд, які працюють з постраждалим населенням України як в середині країни, так і за її межами.

Цей досвід є надзвичайно важливим, адже допомагаючи іншим і постійно реагуючи на різні стресові ситуації, дехто з команди може відчувати втому та потребувати допомоги. І побудова системи підтримки волонтерів і співробітників – це не лише турбота про їх психічне здоров’я, а й турбота про добробут всіх людей, які їх оточують. Це може бути їх родина, населення, партнери та кожен, з ким вони взаємодіють. Вже після повернення колеги реалізують у своїх національних товариствах досвід і плани, складені під час заходу.

 

Share this post