2500 медичних консультацій здійснили лікарі Червоного Хреста України на Львівщині

2500 медичних консультацій здійснили лікарі Червоного Хреста України на Львівщині

«Наше авто доїхало ґрунтовою дорогою до початку села. Далі ми разом з медсестрою Наталею, з коробками ліків, кардіографом і рештою медичних засобів, рушили пішою ходою туди, де заїхати було фізично неможливим», – розповідає лікар Мобільної медичної бригади Товариства Червоного Хреста України про візити до населених пунктів Мостиської громади Львівської області.

«По коліна у болоті, захекані та рум’яні, ми обійшли практично всі будинки села, щоб люди отримали необхідну допомогу. Вже у сутінках повертались додому: в кишенях домашні яблука, а на душі задоволення від того, що маємо змогу зробити добру справу».

Мобільні медичні бригади Товариства Червоного Хреста України допомагають системі охорони здоров’я України надавати медичну допомогу у віддалених громадах областей, куди через проблеми з дорогами чи погодними умовами важко доїхати.

У Львівській області Мобільні медичні бригади Товариства Червоного Хреста України розпочали свою діяльність у грудні 2022 року. За цей час вони надали понад 2500 медичних консультацій в області.

Наразі працюють 4 Мобільних медичних бригад, які забезпечують медичними послугами Яворівський, Львівський, Самбірський та Червоноградський райони області.

 

Share this post