У Тернополі відкрили фотовиставку «Ми поруч»

У Тернополі відкрили фотовиставку «Ми поруч»

Сьогодні, 8 травня 2023 року, у Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, у Тернополі відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Ми поруч», яка присвячена діяльності Товариства Червоного Хреста України під час повномасштабної війни.

На відкриття виставки Товариства Червоного Хреста України «Ми поруч» завітали: начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, його заступник Віктор Устенко, директорка департаменту охорони здоров’я Ольга Ярмоленко, директорка департаменту соціального захисту населення Оксана Смолій, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, Тернопільський міський голова Сергій Надал, секретар Тернопільської міської ради Ігор Гірчак та начальник управління соціального захисту Віталій Хоркавий.

Також були присутні представники Норвезького Червоного Хреста: Ерік Абілд – представник Норвезького Червоного Хреста в Європі, Улукбек Амінов – програмний координатор проєкту Норвезького Червоного Хреста та інші делегати.

Голова Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Олександра Бригадир поділилася результатами роботи за останній рік. На завершення заходу представники влади урочисто нагородили подяками працівників та волонтерів Товариства Червоного Хреста України за їхню важку та дуже важливу працю.

Світлини відомих фотографів Євгена Малолєтки, Олега Легеньки, Костянтина Чернічкіна, Павла Петрова, що були представлені на фотовиставці «Ми поруч», наочно продемонстрували жахливі умови, в яких опинились українські громадяни внаслідок російської збройної агресії. Понад 40 фотосвітлин жертовності та героїзму людей, вдягнених у яскраву форму Товариства Червоного Хреста України, певною мірою відтворили атмосферу, яка й донині панує у прифронтовій зоні, у місцях руйнувань, вчинених російськими окупаційними військами в Україні.

На майданчику перед Українським домом «Перемога», що знаходиться в самому центрі Тернополя, інформаційну сесію проводив Загін швидкого реагування Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Тут також був розташований табір мобільних медичних бригад, які здійснювали консультації людей з медичних питань безпосередньо у наметі.

Також інструктори з першої допомоги організували майстер-класи, які могли прослухати всі охочі. Волонтери проводили заходи з психосоціальної підтримки, на яких учасники розслабилися, спілкувалися й відчули себе захищеними.

Фотовиставка триватиме до 12 травня 2023 року в Українському домі «Перемога», за адресою: м.Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка, 27.

Чекаємо усіх, кому цікаво побачити діяльність Товариства Червоного Хреста України з моменту повномасштабного вторгнення!

Share this post