Відео: “Незламні матусі” – центр для підтримки вагітних ВПО у Львові

Відео: “Незламні матусі” – центр для підтримки вагітних ВПО у Львові

«Незламні матусі» – надзвичайно важливий проєкт для підтримки вагітних українок та породіль, які переїхали до Львова через війну.

Проєкт «Незламні матусі» був створений у співпраці Товариства Червоного Хреста України спільно з Львівською міською радою. Він є центром матері та дитини в межах екосистеми UNBROKEN. У побудованих двох будиночках можуть жити внутрішньо переміщені вагітні чи жінки з немовлятами.

На будівництво двох будиночків, які представляють собою двоповерховий гуртожиток загальною площею 1300 м², по 650 м² кожен, Товариство Червоного Хреста України виділило на зведення будинків 26 млн грн. Сюди входить фінансування повного будівництва від фундаменту до даху, включно з вікнами та ремонтом.

15 липня 2022 року – день офіційного відкриття центру для жінок при надії «Незламні матусі». За цей період Центр надав допомогу 22 родинам, які опинилися у складній життєвій ситуації з початку повномасштабного вторгнення, зокрема й 42 дітям. А за час роботи у Центрі народилося 10 діток. Зараз там проживає 13 родин, загалом 43 людини, з них – 26 дітей.

Товариство Червоного Хреста України та партнери по Руху надалі підтримуватимуть центр матері та дитини «Незламні матусі».

Share this post