У Бразі з 22 по 25 квітня відбулася зустріч європейських молодіжних лідерів Червоного Хреста та Червоного Півмісяця

У Бразі з 22 по 25 квітня відбулася зустріч європейських молодіжних лідерів Червоного Хреста та Червоного Півмісяця

22-25 квітня в Бразі відбулася зустріч європейських молодіжних лідерів Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Під час зустрічі молодіжних представників Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяці в були визначені ключові пріоритети розвитку регіону в контексті залучення молоді на 2023-2025 роки. Також був створений новий координаційний комітет мережі, що забезпечуватиме її діяльність.

Делегація від Товариства Червоного Хреста України брала активну участь у заході. Марина Кожедуб, спеціалістка з міжнародних зв’язків та адвокації, була запрошена до панельної дискусії під час церемонії відкриття разом з мером Браги, представником Міністерства молоді та спорту Португалії, генеральним директором та молодіжним лідером Португальського Червоного Хреста.

Окремо варто відзначити проведення сесії щодо діяльності загонів швидкого реагування, яку модерував Руслан Зоря. Сесія була досить динамічною, а учасники виявили великий інтерес до теми роботи в надзвичайних ситуаціях та підготовки волонтерів у цьому напрямку. Представники Товариства Червоного Хреста України розповіли про свій досвід роботи під час війни.

Крім того, делегація Товариства Червоного Хреста України була фасилітатором запуску нового молодіжного субрегіонального об’єднання, яке охоплюватиме такі країни, як Україна, Угорщина, Латвія, Литва, Естонія, Словаччина (потенційно з приєднанням Польщі, Молдови та Румунії). Створення нового субрегіонального об’єднання відкриває нові можливості для молоді та волонтерів Товариства Червоного Хреста України в контексті східноєвропейського партнерства та реалізації спільних молодіжних проєктів.

Share this post