У Херсоні за підтримки Червоного Хреста України встановлять 10 укриттів у місцях найбільшого скупчення людей

У Херсоні за підтримки Червоного Хреста України встановлять 10 укриттів у місцях найбільшого скупчення людей

Аби зберегти життя мешканців Херсону, які знаходяться під постійними обстрілами, Товариство Червоного Хреста України за сприяння Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України встановлять 10 укриттів у громадських місцях.

Залізобетонні конструкції допоможуть уберегти людей від обстрілів з різних видів озброєння, зокрема реактивних систем залпового вогню та вибухових хвиль. Площа кожного укриття 10 м², в яких одночасно можуть перебувати 10-15 людей.

Розміщуватимуться укриття поруч з ринками, автостанціями, зупинками громадського транспорту та місцями надання адміністративних послуг.

«Наразі у Херсоні складна ситуація. Місто щодня зазнає обстрілів з важкої артилерії, в результаті яких гинуть люди, в тому числі й діти. Ми робимо усе можливе, аби допомогти людям – це і грошові виплати, і видача продуктових ваучерів, а також продуктових та гігієнічних наборів. Але зараз бачимо велику потребу в облаштуванні укриттів у громадських місцях, де часто перебувають мешканці Херсону. Укриття – можуть врятувати життя, а це найважливіше», — зазначив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

«Безпека громадян – сьогодні для держави на першому місці. Щиро дякую Червоному Хресту України за те, що постійно приходять на допомогу людям, які потерпають від російської агресії та потребують гуманітарної допомоги. Маємо всіма можливими засобами мінімізувати ризики для громадян, які залишаються в Херсоні, у тому числі й тих, хто працює над життєзабезпеченням міста, забезпечує надання державних послуг та відновлення критичної інфраструктури. Завдяки потужній підтримці гуманітарних організацій ми можемо подбати про безпеку наших людей», – наголосила Віцепрем’єр-міністр Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Детальну інформацію щодо адрес розташування укриттів буде надано Херсонською військовою адміністрацією.

Share this post