Навчання для молоді з програм гуманістичної освіти Life Skills та Sprint

Навчання для молоді з програм гуманістичної освіти Life Skills та Sprint

Для молоді у Товаристві Червоного Хреста України проведено тренінг з програм гуманістичної освіти Life Skills та Sprint

Нещодавно у Львові вперше за кілька років відбувся тренінг – навчання фасилітаторів з програм гуманістичної освіти Life Skills та Sprint для волонтерів Товариства Червоного Хреста України з Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської та Хмельницької областей. Ці молодіжні проєкти реалізовуються за активної підтримки Данського Червоного Хреста і Данського Молодіжного Червоного Хреста.

  • Ініціатива Life Skills, яку опановували учасники, передбачає навчання молоді в громадах життєвим навичкам, необхідним для повноцінного існування молодої особистості в гармонії з собою, друзями та колегами, громадою та суспільством у цілому. Навички, які можна здобути за 13 тематичними блоками цієї ініціативи, варіюються від уміння розв’язувати конфлікти в ненасильницький спосіб до розуміння питань соціальної нерівності, від усвідомлення власної зони комфорту до гендерних проблем.

  • Друга ініціатива, Sprint, має на увазі пробудження громадянської активності молоді в громадах. Учасники сесій, що їх проводитимуть після тренінгу, ново навчені фасилітатори, одержать базові навички проєктного менеджменту. Це дозволить їм визначити найбільш актуальні для своїх громад проблеми та розробити власні соціальні ініціативи задля їх вирішення. Найбільш вдалі з цих ініціатив згодом реалізовуватимуться за підтримки Товариства Червоного Хреста України.

Навчання для 30 учасників заходу провели тренери Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Змінюємо себе та світ на краще!

 

Share this post