Тренінг з першої психологічної допомоги в Одесі

Тренінг з першої психологічної допомоги в Одесі

В Одесі відбувся тренінг з Першої Психологічної Допомоги (ППД) в незвичайному форматі.

В перший вечір учасники познайомилися та обмінялися досвідом під час неформальної зустрічі. На другий день пройшов тренінг, під час якого команда обговорила: які існують види підтримки, як створити баді-пари (підтримуючі), правила надання ППД, можливі складнощі у наданні ППД, кризові події та реакції на них. Програма тренінгу включала теоретичну та практичну частини. Вранці третього дня колеги підвели підсумки, поділилися враженнями від участі в тренінгу та обмінялися контактами для подальшої співпраці.

Участь у заході взяли 14 учасників – психологи мобільних медичних бригад, мобільної психологічної клініки та мобільного медичного госпіталю Миколаївської області, а також волонтери та співробітники Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України й Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

Основна мета заходу – відпрацювати практичні навички надання ППД і розробити позитивну стратегію турботи про себе та команду, адже щоб допомагати іншим людям, співробітники та волонтери перш за все мають турбуватися про власний добробут.

Захід відбувся в рамках програми EU4Health.

Share this post