Голова Австрійської агенції з розвитку Австрії та генеральний секретар Австрійського Червоного Хреста відвідали Київську область

Голова Австрійської агенції з розвитку Австрії та генеральний секретар Австрійського Червоного Хреста відвідали Київську область

У рамках робочого візиту президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук спільно з мером міста Василькова Наталею Баласинович представили голові Австрійської агенції з розвитку Австрії Фрідріху Штіфту та генеральному секретарю Австрійського Червоного Хреста Міхаелю Опріснігу результати діяльності Товариства Червоного Хреста України та місцевої влади на території Васильківської громади.

«Товариство Червоного Хреста України співпрацює з Австрійським Червоним Хрестом вже багато років. Ми зосередили нашу співпрацю на наступних напрямках: відновлення житла, гуманітарна допомога (продуктові та гігієнічні набори), ваучерна та грошова допомога, впровадження мобільних медичних бригад та догляд вдома», – підкреслив Микола Поліщук.

Окрім пункту видачі гуманітарної допомоги для населення, у Василькові учасники виїзду ознайомились із роботою мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України та оглянули пошкоджені й знищені на початку війни багатоповерхівки міста.

«Для міського бюджету є непосильною ношею наразі реалізовувати численні проєкти з організації тимчасового житла для населення, покривати витрати за комунальні послуги ВПО, відновлювати пошкоджені вікна та будинки містян тощо. Роботи зроблено багато і без вашої підтримки це було б неможливо. Дякуємо вам за допомогу. І маю до вас лише одне прохання: говоріть про Україну, не забувайте її, для нас це дуже важливо!» – наголосила Наталія Баласинович.

Наразі у Василькові функціонує модульне містечко, створене для вимушено переселених осіб та осіб, які втратили житло в перші дні повномасштабного вторгнення.

«Розуміємо в якій складній ситуації перебуває український народ, ми знаємо, що вам довелось пройти і ми раді, що маємо можливість надати підтримку», – сказав Фрідріх Штіфту, голова Австрійської агенції з розвитку Австрії.

Всі комунальні витрати містечка взяло на себе Товариство Червоного Хреста України за підтримки Австрійського Червоного Хреста.

«Кожного разу, коли я приїжджаю в Україну, то бачу з якою самовіддачею працюють волонтери Товариства Червоного Хрест України, і загалом український народ. Вражений, який результатів досягнуто протягом останнього надзвичайно складного року», – наголосив Міхаель Опрісніг, генеральний секретар Австрійського Червоного Хреста.

Share this post