Офіційна позиція!

Офіційна позиція!

Офіційна позиція щодо заяви Служби безпеки України, про затримання переселенця з Луганщини, який намагався «легалізуватись» під виглядом волонтера Товариства Червоного Хреста України.

Ми категорично засуджуємо і вважаємо неприпустимим будь-який прояв колабораціонізму. Ми непохитні в дотриманні наших принципів та обурені, що ім’я та багаторічну роботу нашого Товариства намагалися використати.

Інформуємо щодо затриманого: він перебував на випробувальному терміні на посаду координатора одного з проєктів Товариства. Для роботи він надав усі необхідні документи відповідно до законодавчих вимог, включаючи довідку ВПО.

У зв’язку з виявленими фактами Товариство Червоного Хреста України додатково проведе перевірку документів серед співробітників та волонтерів. Забезпечить повну підтримку розслідуванню. Наш процес відбору співробітників та волонтерів, які бажають доєднатися до нашого Товариства, буде вдосконалений.

Нагадуємо, Товариство Червоного Хреста України – найбільша гуманітарна організація країни. Ми працюємо виключно на контрольованій урядом України території та з початку повномасштабного вторгнення надали допомогу понад 10 мільйонам людей. Щодня 1500 співробітників та 8000 волонтерів працюють задля допомоги українцям, які постраждали від цієї війни.

 

Share this post