Участь у семінарі з підтримки співробітників і волонтерів в рамках проєкту EU4Health 

Участь у семінарі з підтримки співробітників і волонтерів в рамках проєкту EU4Health 

У Києві відбувся семінар в рамках проєкту EU4Health з управлінською командою на тему: «Створення багаторівневої системи підтримки співробітників і волонтерів Товариства Червоного Хреста України. План першочергових заходів на 2023 рік».

Метою семінару стало визначення необхідних кроків Товариства Червоного Хреста України у підтримці співробітників та волонтерів під час залучення до команди, допомоги іншим людям після пережитих кризових подій. Адже надаючи підтримку постраждалому населенню, волонтери та співробітники з часом теж можуть відчувати стрес, з яким не здатні впоратися самостійно.

Під час дискусій, презентацій та практичних вправ команда мала на меті досягти цілей:

  • підвищити рівень підтримки співробітників та волонтерів Товариства Червоного Хреста України;
  • надихати та мотивувати команду до діяльності;
  • покращити взаємодію в колективі;
  • запобігти професійному вигоранню;
  • проводити профілактику з метою підтримки фізичного здоров’я команди.

Тренеркою семінару стала технічна радниця з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки психосоціальної підтримки IFRC Reference Centre for Psychosocial Support Ганна Голоктіонова. Завдяки отриманим знанням учасники зможуть покращити рівень турботи про команду по всій Україні.

EU4Health – це програма, спрямована на забезпечення внеску у побудову кращої, стійкішої і доступнішої системи охорони здоров’я. І увага до психосоціального благополуччя співробітників та волонтерів є важливою частиною у системі охорони фізичного та психічного здоров’я. Діяльність в рамках проєкту здійснюється за підтримки Danish Red Cross in Ukraine / Данський Червоний Хрест.

Share this post