У Луцьку відбулася зустріч з Фламандським урядом Бельгії, МОЗ України для обговорення питань гуманітарної допомоги українцям

У Луцьку відбулася зустріч з Фламандським урядом Бельгії, МОЗ України для обговорення питань гуманітарної допомоги українцям

У Луцьку відбулася зустріч представників Товариства Червоного Хреста України, керівництва Фламандського уряду Бельгії, генерального директора Бельгійського Червоного Хреста Фландрія, представників Міністерства охорони здоров’я України, керівництва міста Луцька і Волинської області задля обговорення питань надання гуманітарної допомоги українцям.

В межах підтримки Фламандського уряду Бельгії місту Луцьку передаються потужні генератори, які забезпечуватимуть безперебійну роботу КП «Луцькводоканал» та міської лікарні, у якій наразі проходять лікування 650 стаціонарних хворих.

Міністр-Президент Фламандського уряду Бельгії Ян Ямбон під час свого виступу зазначив:

«Фламандський уряд та парламент Бельгії з початку повномасштабного вторгнення прийняли рішення не залишати українців у біді. З того часу ми продовжуємо підтримувати населення України найнеобхіднішими речами. Крім допомоги, яку передаємо Луцьку, ми плануємо найближчим часом передати генератори у Рівненську та Одеську області».

Ігор Кузін, заступник Міністра охорони здоров’я України висловив слова подяки Фламандському уряду Бельгії за сприяння у подоланні побутових та соціальних проблем, з якими стикаються внутрішньо переміщенні особи та загалом населення у період війни, а також закликав міжнародних партнерів підтримувати Товариство Червоного Хреста України з метою посилення гуманітарної допомоги українцям.

Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив на готовності місцевої влади долучатися до міжнародних проєктів, спрямованих на підтримку населення. Крім того, одним із важливих кроків співпраці очільник міста вважає підписання меморандуму, в рамках якого можна розвивати та посилювати напрямки співробітництва.

«Червонохресний Міжнародний Рух завжди працює на подолання гуманітарної кризи в країнах, де є потреба. Війна в Україні показала єдність Руху, єдність урядів країн, у тому числі і Фламанського уряду Бельгії. Об’єднавшись, ми можемо допомогти значно більшій кількості людей», – наголосив Микола Поліщук, Президент Товариства Червоного Хреста України.


Віцепрезидент Товариства Червоного Хреста України, голова Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентина Пришко відзначила, що завдяки ефективній співпраці та бажанню партнерських національних товариств допомагати, Товариство Червоного Хреста України на Волині має можливість впроваджувати проєкти, покликані допомагати населенню, що страждає від війни.

Share this post