Візит генерального секретаря МФТЧХ і ЧП у населені пункти Київщини

Візит генерального секретаря МФТЧХ і ЧП у населені пункти Київщини

Візит Джагана Чапагейна, генерального секретаря Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, в населені пункти Київської області

Генеральний секретар Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Джаган Чапагейна у супроводі генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максима Доценко відвідали Київщину, де за сприяння міжнародного червонохресного руху проводяться відновлювальні роботи зруйнованої інфраструктури.

Разом із представниками місцевої влади села Горенка, Київської області, вони відвідали інфраструктурні об’єкти, відновленням яких активно займається Червоний Хрест України, а саме ліній електропостачання у Горенці.

Представники Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця завітали у Бучу, де проводяться роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків. Також відвідали новостворену Бучанську організацію Червоного Хреста України, де надається гуманітарна допомога місцевим мешканцям.

«Червоний Хрест України надає допомогу тим, хто її потребує на території України і наразі розширює свої представництва, щоб допомогти якомога більшій кількості людей, які постраждали від війни. І ми щиро дякуємо за підтримку нашим партнерам по Руху. Наразі нашими основними напрямками роботи є не лише видача гуманітарної допомоги – продуктових та гігієнічних наборів. Ми комплексно підходимо до подолання гуманітарної кризи, мова йде про будівництво прихистків, допомогу у відновленні інфраструктури, впровадження ваучерних програм, грошових виплат на деокупованих територіях і особливу увагу приділяємо допомозі людям під час зими, бо вкрай важливо щоб громади і лікарні були забезпечені генераторами та буржуйками», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста Максим Доценко.

Також під керівництвом президента Товариства Червоного Хреста України Миколи Поліщука відбулася спільна координаційна нарада, де учасники обговорили подальші напрямки співпраці та збільшення обсягів надання гуманітарної допомоги.

Share this post