На Тернопільщині у Збаражі відкрили музей Червоного Хреста України

На Тернопільщині у Збаражі відкрили музей Червоного Хреста України

У Збаразькій районній організації Товариства Червоного Хреста України відбулося урочисте відкриття музею історії Червоного Хреста України.

«Ідея створення музею історії Червоного Хреста України виникла спонтанно в минулому році. Приміщення, в якому облаштований музей, має більше ніж 100-річну історію, це справжня пам’ятка архітектури», – розповідає голова Збаразької районної організації Товариства Червоного Хреста України Марія Милян.

Першими експонатами для музею стали двадцять значків донорів крові від Товариства Червоного Хреста України та медичні сумки старого зразка. Загалом, є 7 стендів, які розповідають про заснування та діяльність Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, починаючи з 1863 року і до сьогодення.

У музеї можна знайти історію перших осередків Червоного Хреста в Україні, зокрема, історію створення Збаразької районної організації Товариства Червоного Хреста України з 1996 року.

Етапи заснування, напрямки діяльності Товариства Червоного Хреста України відображені у світлинах, буклетах, плакатах та у значках.

«Не менш важливою місією є створення громадського простору в музеї для проводення різних заходів для людей похилого віку, тренінгів з першої допомоги, заходів із психосоціальної підтримки чи навчальних курсів», – поділилася планами Марія Милян.

В урочистому відкритті музею історії Червоного Хреста України взяли участь представники Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, керівництво Збаразької міської ради, волонтери Товариства Червоного Хреста України та організації, які підтримують діяльність Збаразької районної організації Товариства Червоного Хреста України.

Відкриття першого музею історії Червоного Хреста України на Тернопільщині важлива подія. Музей стане справжньою знахідною для тих, кого цікавить історія та діяльність Товариства Червоного Хреста України.

Share this post