На Дніпропетровщині розпочали роботу сертифіковані інструктори з мінної небезпеки

На Дніпропетровщині розпочали роботу сертифіковані інструктори з мінної небезпеки

Впродовж тижня, 21-24 листопада 2022 року, у Дніпропетровській області проведено перший моніторинговий візит щодо роботи напрямку діяльності Мінна небезпека. Волонтери, які проявили бажання інформувати населення з питань безпечної поведінки/підвищенням обізнаності з ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни, показали успішні результати та стали сертифікованими інструкторами з мінної небезпеки.

Незважаючи на складнощі сьогодення – відсутність електроенергії, опалення, водопостачання та регулярні повітряні тривоги – волонтери з відповідальністю підійшли до підготовки інформаційних заходів, щоб максимально якісно проінформувати про мінну небезпеку та вибухонебезпечні пережитки війни учасників сесій. За цей тиждень вони провели інформування для представників медичного коледжу Кам’янського, підопічних Дніпропетровського реабілітаційного центру «Свобода» та представників Товариства Червоного Хреста України у Дніпрі, Павлограді, Кривому Розі, Нікополі.

Сесій з мінної небезпеки відвідало 120 людей, які завдяки інструкторам з мінної небезпеки дізналися про наявність небезпечних предметів у своїй місцевості та правила безпечнішої поведінки з ними.

Нагадаємо що моніторинг та програма «Безпечніша поведінка та підвищення обізнаності про ризики мін і вибухонебезпечних залишків війни» за участю Дніпропетровської обласної організації Товариства Червоного Хреста України реалізується завдяки підтримці Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Share this post