Передача генераторів Укрзалізниці

Передача генераторів Укрзалізниці

Товариство Червоного Хреста України передало АТ «Укрзалізниця» 35 генераторів для безперебійної роботи залізничних вокзалів України в умовах повномасштабної війни.

Генератори працюватимуть на вокзалах АТ «Укрзалізниця» у Запоріжжі (2 вокзали), Вінниці, Хмельницькому, Кам’янець-Подільському, Рівному, Кривому Розі (2 вокзали), Ковелі, Коломиї, Мукачево, Трускавці, Моршині, Жмеринці, Івано-Франківську, Чернівцях, Чопі, Ужгороді, Житомирі, Миронівці, Чернігові, Тростянці, Сумах, Харкові, Одесі, Черкасах, Кропивницькому, Бердичеві, Тернополі, Львові (2 вокзали) та на станціях ім.Тараса Шевченка і Дарниці.

«Впевнені, що надана допомога сприятиме безперебійному процесу перевезення пасажирів, які тікаючи від обстрілів, полишають свої оселі, щоб зберегти життя», – зазначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.
За його словами, номінальна потужність генераторів становить від 5 до 180 кВт. Їх потужності вистачить для забезпечення повноцінної роботи кас та світлом у приміщеннях вокзалів.

«Ми надзвичайно вдячні Товариству Червоного Хреста України за надану допомогу. Наявність резервних джерел енергії дозволить залізниці продовжувати здійснювати пасажирські перевезення і підтримувати функціонування вокзалів навіть у випадку екстреного відключення електроенергії в певних містах», – відзначив Олександр Перцовський, член правління АТ «Укрзалізниця», голова пасажирського напрямку.
Загальна вартість генераторів складає майже 12 млн грн.

Зазначимо, це не перша ефективна співпраця Товариства Червоного Хреста України з АТ «Укрзалізниця».

  • Нещодавно Товариство Червоного Хреста України передало 154 водонагрівачі, які були розподілені серед 79 вокзалів, адже під час евакуації та до моменту розселення, приміщення вокзалів стають тимчасовим прихистком для громадян. Завдяки новому обладнанню, кімнати відпочинку та кімнати для матерів з дітьми будуть забезпечені безперервною подачею гарячої води.
    Загальна вартість бойлерів – понад 900 тис грн.
  • В липні 2022 року Товариство Червоного Хреста України передало 44 дефібрилятори АТ «Укрзалізниця», загальна вартість яких понад 4,1 млн грн.
  • Також було передано АТ «Укрзалізниця» 250 колісних візочків на суму понад 3,7 млн грн, щоб полегшити транспортування людей з інвалідністю та людей з порушеннями опорно-рухового апарату на 108 вокзалах України.

 

Share this post