Увага! Oфіційна позиція щодо дій російського Червоного Хреста

Увага! Oфіційна позиція щодо дій російського Червоного Хреста

УВАГА! ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ЩОДО ДІЙ РОСІЙСЬКОГО ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

Російський Червоний Хрест вкотре порушує принцип нейтральності, в даному випадку розпочавши підтримку політичної акції #МИВМЄСТЄ, яка започаткована керівництвом держави-агресора, росії, в рамках якої передбачена допомога військовослужбовцям.

Червоний Хрест України закликає партнерів з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця до необхідності запровадження жорстких заходів щодо недопущення таких дій російським Червоним Хрестом.

Наголошуємо, Червоний Хрест України — це найбільша в Україні гуманітарна організація. Наша задача — допомагати державі подолати гуманітарну кризу. Ми працюємо виключно на території України. На жаль, наразі у нас немає доступу до усіх куточків України, оскільки частина українських територій тимчасово окупована державою-агресором, тобто росією. Всі донати/пожертви, які до нас надходять, ми направляємо виключно на допомогу населенню України, яке її потребує.

Волонтери і співробітники Червоного Хреста України — теж громадяни України, які живуть в Україні, і які зазнають нищівних обстрілів, бомбардувань та інших жахіть війни.

Share this post