Микола Поліщук про наймасштабнішу гуманітарну кризу в Україні

Микола Поліщук про наймасштабнішу гуманітарну кризу в Україні

З початком повномасштабного вторгнення росії та окупації частини території України, виникла наймасштабніша гуманітарна криза, якої людство не бачило з часів Другої світової війни.

Знищення об’єктів критичної інфраструктури, медичних закладів, житлових будинків, лікарень, шкіл та дитячих садочків позбавляє українців можливості жити в нормальних умовах.

Після останніх масованих ракетних обстрілів третина енергетичної інфраструктури — пошкоджена, в наслідок чого в уцілілих помешканнях простих українців періодично наступає морок та холод!
Варто зазначити, що через війну майже третина населення України покинула свої домівки і враховуючи, що скоро розпочнеться зима, їм терміново потрібна всестороння допомога.

Ніхто і ніколи у світі не вів таку агресивну терористичну діяльність: ракетними ударами знищено склади із зерном та продовольством, пошкоджено підприємства, що забезпечували товарами першої необхідності, розбито та забруднено річки і водосховища, які забезпечували питною водою цілі міста. Це все призводить до посилення економічної, екологічної та гуманітарної катастрофи не лише в Україні, але й в Європі загалом. Наразі країна-агресор порушила всі можливі норми Міжнародного гуманітарного права, що є основою цивілізованого світу.

Товариство Червоного Хреста України від 24 лютого працює в посиленому режимі у надзвичайно складних умовах. Кожен співробітник та волонтер наразі робить все можливе, щоб зменшити страждання людей, допомогти, тим хто опинився у складній ситуації і потребує гуманітарної, матеріальної та медичної підтримки.

Я, як медик, професор, президент Товариства Червоного Хреста України, звертаюся до всіх організацій та країн з проханням вжити усіх можливих заходів для зменшення гуманітарної кризи в Україні. Сьогодні це життєво необхідно, адже будь-яка допомога, фінансова, медична, чи будь-яка інша допомога — це не лише можливість подолати гуманітарну катастрофу в країні, але й вижити українському народу.
Переконаний, що Україна має отримати все необхідне, щоб зупинити гуманітарну кризу.

З повагою
Президент Товариства Червоного Хреста України професор Микола Поліщук.

Share this post