Дмитро Лубінець зустрівся з представниками Червоного Хреста України

Дмитро Лубінець зустрівся з представниками Червоного Хреста України

Сьогодні відбулася зустріч з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця з представниками Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

На своїй сторінці у мережі Facebook Дмитро Лубінець: «Це була наша перша зустріч і на ній ми обговорили виклики з якими українці зіштовхнулися в результаті збройної агресії Росії проти України та механізми як ці проблеми можна вирішувати.

Хочу зауважити, Товариство Червоного Хреста України є членом і рівноправним партнером Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця так як і Міжнародний комітет Червоного Хреста, але кожна з цих організацій має свій мандат і діє згідно нього. Тому давайте все ж розрізняти їх, бо це дві різні організації, які мають різні задачі і різне керівництво.

Червоний Хрест України має виключно національний мандат – працює тільки на території України. МКЧХ в свою чергу має міжнародний мандат – виступає в ролі нейтрального та неупередженого посередника між усіма сторонами збройного конфлікту для вирішення гуманітарних проблем.

Зараз багато різної інформації щодо роботи Червоного Хреста, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста, щодо їхньої прямої задачі – роботи з військополоненими. І до них є багато питань.

Але хочу внести ясність, окрім Міжнародного комітету Червоного Хреста працює і Товариство Червоного Хреста України.

І це українці, такі як і ми з Вами. Вони з перших днів війни надають допомогу українцям на території нашої держави.
Волонтери Червоного Хреста України, це близько 8000 людей, які зараз підтримують переселенців і забезпечують їх їжею, одягом і засобами гігієни, а зараз надають допомогу також і на деокупованих територіях».

Результатом зустрічі стала домовленість про подальшу взаємодію у вирішенні питань стосовно:

  • внутрішньо переміщених осіб,
  • реабілітації дітей,
  • реабілітації повернених військовополонених та цивільних заручників,
  • допомозі сім’ям військових, які потребують догляду вдома.

 

Share this post