Програма соціального житла запрацювала у четвертому регіоні країни – на Житомирщині

Програма соціального житла запрацювала у четвертому регіоні країни – на Житомирщині

Нещодавно у селищі Нова Борова на Житомирщині вісім сімей вимушено переміщених осіб із Херсонської, Запорізької і Донецької областей, багатодітних родин і сімей, житло яких зруйноване внаслідок бойових дій, отримали ключі від соціальних квартир.

Соціальне житло родини отримали в межах програми, що її реалізує Міністерство розвитку громад та територій України і виконавцем якої є Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву.

Товариство Червоного Хреста України за донорської підтримки Samsung (ТОВ “Самсунг Електронікс Україна Компані”) в рамках цієї програми облаштувало всі соціальні квартири необхідною побутовою технікою, посудом і комплектами постільної білизни.

«Сьогодні Товариство Червоного Хреста України напрацьовує різноманітні шляхи поліпшення гуманітарної ситуації в Україні. Один із них — облаштування житла, наданого людям для тимчасового проживання»,— наголосив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

«Одним із принципів філософії Samsung як соціально відповідальної компанії є використання доступних ресурсів і технологічних рішень для підтримки місцевих спільнот. Наразі, коли країна переживає складні часи і багато людей потребує допомоги, разом із нашими партнерами ми зосереджуємося на покращенні житлових умов українців із різних регіонів. Samsung Electronics Ukraine працює в країні вже понад 25 років, і ми прагнемо й надалі турбуватися про її громадян та сподіваємося на її якнайшвидше відновлення»,— прокоментував Денні Рю (Danny Dongwon Ryu), президент «Samsung Electronics Україна».

Загалом у межах програми за рахунок 100 млн грн, наданих згідно з постановою КМУ від 07.03.2022 №220 «Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні», Держмолодьжитло придбало 60 квартир у чотирьох областях – Житомирській, Київській, Сумській і Чернігівській. Усі придбані оселі в кожному з чотирьох регіонів уже отримали своїх мешканців.

Держмолодьжитло закуповує квартири для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб насамперед із числа багатодітних родин та родин, житло яких було зруйноване внаслідок агресії рф.

Усі квартири надані родинам у повністю придатному для мешкання вигляді — із ремонтом, меблями і побутовою технікою.

Довідково.
Перелік постраждалих осіб, яким надається житло для тимчасового проживання, визначають обласні і Київська міська військові адміністрації з урахуванням пріоритетності. Пріоритетність визначає Порядок формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб.

Умови програми передбачають:

  • житло надається на підставі договору найму на строк до одного року з можливістю продовження цього строку;
  • надання житла для тимчасового проживання здійснюється без внесення постраждалими особами плати за користування житлом;
  • громадяни відшкодовують Держмолодьжитлу лише плату за житлово-комунальні послуги, податок на нерухоме майно і витрати на страхування житла.

Share this post