У Запорізькій та Сумській областях з’являться нові карети швидкої допомоги

У Запорізькій та Сумській областях з’являться нові карети швидкої допомоги

Обласні лікарні Сумської та Запорізької областей отримають нові карети швидкої допомоги, щоб населення мало можливість якнайшвидше отримати медичну допомогу. Машини були передані Товариством Червоного Хреста України, закуплені за підтримки міжнародної компанії «Байєр».

Закуплено 6 спеціалізованих авто швидкої медичної допомоги моделі Citroen Jumper. У Запорізьку область відправлено – 3 (КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Комишуваської селищної ради, КНП «Оріхівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Оріхівської міської ради, КНП «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради), в Сумську – 2 (в лікарні Зноб-Новгородської громади). Ще одна машина буде задіяна в роботі Мобільних медичних бригад Товариства Червоного Хреста України, які надають медичну допомогу у найвіддаленіших населених пунктах, де люди мають обмежений доступ до лікарень.

Сучасні карети оснащені:

  • засобами іммобілізації та транспортування;
  • засобами забезпечення дихальної підтримки (кисневий балон, кисневий концентратор тощо),
  • засобами моніторингу життєво важливих параметрів, в тому числі під час реанімаційних заходів: дефібрилятор, пульсоксиметр та іншим обладнанням для проведення діагностики);
  • засобами для інфузії.


«Ми тісно співпрацюємо з державою, в тому числі і в сфері охорони здоров’я, тому знаємо потреби в регіонах, особливо на деокупованих територіях. Ми вже запустили 46 мобільні медичні бригади в 14 областях, які їздять у найвіддаленіші населені пункти та надають медичну допомогу, але наразі намагаємося комплексно підходити до вирішення проблем у сфері охорони здоров’я. І в цьому допомагають наші партнери. Ми щиро вдячні компанії «Байєр», за співпрацю, адже з появою нових машин швидкої допомоги, населення в регіонах зможе швидше отримувати медичну допомогу, а значить більше життів буде врятовано», – заначив генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

«У ці страшні часи дуже важливо, щоб великі компанії та неурядові організації об’єднували зусилля. «Байєр» радий приєднатися до ініціативи Червоного Хреста України щодо надання Україні 6 машин швидкої допомоги та 44 дефібриляторів», – зазначив Олівер Гірліхс, генеральний директор «Байєр Україна». «Як компанія, яка прагне допомагати людям у біді, ми хочемо підтримати постраждалих українців рятувальним обладнанням, щоб допомогти якомога більшій кількості людей».

Передача карет швидкої допомоги – це вже другий успішний спільний проєкт Товариства Червоного Хреста України та компанії «Байєр» з початку війни. В липні цього року було закуплено та передано 44 дефібрилятори AТ «Укрзалізниця». Дефібрилятори вже встановлені на вокзалах з найбільшим пасажиропотоком.

___________________________

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ/Червоний Хрест України) – найбільша гуманітарна організація в Україні, що вже 104 роки спрямовує свої зусилля на захист життя, здоров’я та гідності людей. ТЧХУ є одним із 192 національних товариств Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. В Червоному Хресті України 24 обласних та майже 200 районних організацій, в яких близько 8000 волонтерів.

«Байєр» – це міжнародна компанія, що працює у сферах охорони здоров’я та сільського господарства. Продукти й послуги компанії спрямовані на покращення якості життя населення. «Байєр» дотримується принципів сталого розвитку та є соціально та етично відповідальною компанією.

«Байєр» в Україні є частиною глобального концерну «Байєр АГ» (Bayer AG) зі штаб-квартирою в Леверкузені (Німеччина). В Україні компанія «Байєр» розпочала роботу з 1992 року. Близько 700 співробітників працюють для того, щоб представити інноваційні продукти та знання про них для українських споживачів. «Байєр» в Україні представлений на сьогодні такими напрямами: фармацевтичний підрозділ, підрозділ безрецептурних препаратів, аграрний підрозділ. Фармацевтичний підрозділ працює у таких сферах: кардіологія, офтальмологія, жіноче здоров’я, радіологія та клінічні дослідження

Share this post