Забезпечення новим житлом ВПО у Борисполі

Забезпечення новим житлом ВПО у Борисполі

Програму соціального житла реалізує Міністерство розвитку громад та територій України, Держмолодьжитло є виконавцем цього проєкту. Товариство Червоного Хреста України за донорської підтримки Samsung (ТОВ “Самсунг Електронікс Україна Компані”) надало гуманітарну допомогу у вигляді побутової техніки та постільних речей для забезпечення комфортних умов проживання, облаштування побуту у квартирах.

Орендоване житло надається в Борисполі та Вишгороді наступним категоріям ВПО:

  • люди, які евакуювалися із населених пунктів, що розташовані в районах проведення активних воєнних дій;
  • жителі деокупованих населених пунктів чиї будинки чи квартири суттєво або повністю пошкоджені внаслідок обстрілів чи авіаударів.

Пріоритет при заселенні буде надаватися багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю, пенсіонерам тощо.

Надання житла для тимчасового проживання здійснюється на підставі договору найму на безоплатній основі строком до одного року з можливістю продовження такого строку. Громадяни сплачують лише житлово-комунальні послуги.

«Кожного дня Товариство Червоного Хреста України докладає максимум зусиль для надання допомоги родинам, які постраждали від війни. Ми об’єднуємо зусилля з бізнес-структурами та державним сектором, щоб зробити якомога більше для поліпшення умов проживання людей»,– наголосив під час вручення ключів генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко.

«Незмінною складовою бачення Samsung завжди була активна участь у житті місцевих громад і їхня підтримка через різноманітні проєкти соціального спрямування. І сьогодні, коли стільком українцям потрібна допомога, компанія готова й надалі надавати підтримку. Як соціально відповідальний бізнес ми робимо свій внесок у розвиток України та сподіваємося на її якнайшвидше відновлення», – прокоментував Денні Рю (Danny Ryu), президент “Самсунг Електронікс Україна Компані”.

Загалом Держмолодьжитло вже придбало 60 квартир за цією програмою в чотирьох областях: Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській. Ці квартири відповідно до усіх проєктних та будівельних норм, облаштовані необхідними меблями та технікою.

Так, Товариство Червоного Хреста України разом з Samsung передають: 52 мікрохвильові печі, 52 холодильника, 52 пральні машини, 200 матраців, 260 наборів постільної білизни, 260 ковдр та 520 рушників.

 

Share this post