На Київщині проводяться заходи з психосоціальної підтримки для самотніх людей похилого віку

На Київщині проводяться заходи з психосоціальної підтримки для самотніх людей похилого віку

Самотні люди похилого віку – вразлива категорія населення, адже вони залишилися на одинці з кризовими подіями, що відбуваються в країні, та потребують особливої уваги та підтримки.

Волонтери Товариства Червоного Хреста України вже кілька місяців проводять заходи з психосоціальної підтримки для підопічних Миронівського центру надання соціальних послуг, що знаходиться у селі Зеленьки Київської області. Цього разу команда завітала до центру на честь Міжнародного дня людей похилого віку. 31 людина, в тому числі ті, хто вимушено покинув власні домівки та переїхав до села Зеленьки, мають можливість відчути себе у безпеці, зняти емоційну напругу, відволіктися та заспокоїтися.

Волонтери приділяють увагу кожній людині, вислуховують та допомагають їм впоратися зі стресом. Заходи проводяться як у приміщенні центру, так і на вулиці при гарних погодних умовах. Крім психосоціальної підтримки також надається гуманітарна допомога, до якої входять найнеобхідніші продукти та засоби гігієни. Позитивна атмосфера та гарний настрій учасників заходу – це найкращий результат для команди.

Детальніше у відеосюжеті:

Share this post