Червоний Хрест України за донорської підтримки Samsung надав гуманітарну допомогу для облаштування комфортних умов проживання ВПО у Сумах та Чернігові

Червоний Хрест України за донорської підтримки Samsung надав гуманітарну допомогу для облаштування комфортних умов проживання ВПО у Сумах та Чернігові

У Чернігові та Сумах сім’ї, які постраждали від війни, отримують ключі від орендованих квартир. Програму соціального житла реалізує Міністерство розвитку громад та територій України, Держмолодьжитло є виконавцем цього проєкту. Товариство Червоного Хреста України за донорської підтримки Samsung (ТОВ “Самсунг Електронікс Україна Компані”) надало гуманітарну допомогу у вигляді побутової техніки та постільних речей для забезпечення комфортних умов проживання, облаштування побуту у квартирах.

Орендоване житло надається наступним категоріям ВПО:

  • люди, які евакуювалися із населених пунктів, що розташовані в районах проведення активних воєнних дій;
  • жителі деокупованих населених пунктів чиї будинки чи квартири суттєво або повністю пошкоджені внаслідок обстрілів чи авіаударів.

Пріоритет при заселенні буде надаватися багатодітним сім’ям.

Надання житла для тимчасового проживання здійснюється на підставі договору найму на безоплатній основі строком до одного року з можливістю продовження такого строку.

Громадяни сплачують лише житлово-комунальні послуги.

Червоний Хрест України кожного дня робить усе можливе, щоб підтримати якомога більше людей. Саме завдяки ефективній співпраці сьогодні з’являється можливість максимально адресно надати допомогу внутрішньо переміщеним сім’ям, які потребують її негайно“, – наголосив заступник генерального директора Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Ілля Клецьковський.

Незмінною складовою бачення Samsung завжди була активна участь у житті місцевих громад і їхня підтримка через різноманітні проєкти соціального спрямування. І сьогодні, коли стільком українцям потрібна допомога, компанія готова й надалі надавати підтримку. Як соціально відповідальний бізнес ми робимо свій внесок у розвиток України та сподіваємося на її якнайшвидше відновлення”, – прокоментував Денні Рю (Danny Ryu), президент “Самсунг Електронікс Україна Компані”.

Загалом Держмолодьжитло вже придбало 60 квартир за цією програмою в чотирьох областях.: Житомирській, Київській, Сумській та Чернігівській. Ці квартири відповідно до усіх проєктних та будівельних норм, облаштовані необхідними меблями та технікою.

 

Share this post