Одеський та Миколаївський Загони швидкого реагування Червоного Хреста України взяли участь у спільних тренуваннях

Одеський та Миколаївський Загони швидкого реагування Червоного Хреста України взяли участь у спільних тренуваннях

Миколаївщина та Одеська область майже щодня зазнають атак та ракетних ударів. Команди волонтерів Загонів швидкого реагування позмінно чергують, щоб у разі потреби оперативно виїхати на місце події та надати необхідну допомогу постраждалим та рятувальникам на місці ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. З початку війни підрозділ Загону швидкого реагування Миколаївської та Одеської обласних організацій Товариства Червоного Хреста України розпочали тісну співпрацю. Спільними зусиллями волонтери евакуюють людей з небезпечних районів області, транспортують маломобільних людей та осіб з інвалідністю до тимчасових прихистків чи у відносно безпечні місця проживання, допомагають у ліквідації наслідків ракетних ударів.

Важливим у роботі Загонів швидкого реагування залишається регулярне навчання та вдосконалення навичок надання допомоги на місці надзвичайних ситуацій. Постійне оновлення знань, взаємодія в команді, відпрацювання практичних навичок допомагають волонтерам підготуватися до різноманітних сценаріїв розвитку надзвичайних ситуацій, бути готовими до складних викликів та працювати максимально ефективно, злагоджено, командно, аби оперативно допомагати постраждалим і рятувальникам.

Цього разу Загін швидкого реагування Одеської обласної організації Товариства Червоного Хреста України провів спільно із Загоном швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України спільні навчання з евакуації людей в гірських умовах. Отримані практичні навички допоможуть волонтерам в евакуації постраждалих не тільки зі скелястої місцевості, але й в умовах будь-якого підвищення, куди обмежений доступ.

Share this post