На Черкащині з’явилась нова машина швидкої допомоги

На Черкащині з’явилась нова машина швидкої допомоги

На Черкащині з’явилась нова машина швидкої допомоги завдяки підтримці Товариства Червоного Хреста України, Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні та Канадського Червоного Хреста.

Товариство Червоного Хреста України передало машину швидкої допомоги для підтримки медицини на Черкащині, а саме – в Золотоноші. Це дасть можливість суттєво розвантажити первинну ланку медицини в громаді і оперативніше надавати необхідну медичну допомогу людям.

Передача авто відбулася під час візиту Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Лариси Ґаладза до Черкас, спільно з генеральним директором Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максимом Доценко, а також представниками Канадського Товариства Червоного Хреста, де вони провели робочу зустріч з керівником обласної військової адміністрації Черкащини генерал-майором Ігорем Табурцем.

«Ми розуміємо на скільки важлива для постраждалих українців системна та довгострокова підтримка, І Товариство Червоного Хреста України є саме тим ключем, що допомагає країні відродитися. Мета мого візиту – зробити так, щоб канадці зрозуміли, що відбувається в середині України, наскільки українці сильні та рішучі і що їм також потрібна допомога», – зазначила Лариса Ґаладза Надзвичайний і Повноважний Посол Канади.

 

В обласній військовій адміністрації Черкащини Ігор Табурець додав: «Черкащина стала другою домівкою більше як для сотень тисяч українців. І я дякую Товариству Червоного Хреста України та Канадському Червоному Хресту за надану регіону допомогу. Наш гуманітарний штаб при обласній державній адміністрації кожного дня збільшує робочі потужності. Регіон готовий допомагати більше і саме для цього маємо розвивати партнерські відносини».

Під час зустрічі генеральний директор Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко наголосив: «Для подолання гуманітарної кризи дуже важлива довгострокова співпраця між державним сектором, міжнародними партнерами та червонохресним рухом, який діє у 192 країнах світу. Саме завдяки налагодженій співпраці та роботі місцевих організацій Червоного Хреста України ми маємо вагомі результати – вже допомогли понад 8 мільйонам людей».

Нагадаємо, у Черкасах за сприяння Товариства Червоного Хреста України працює прихисток для ВПО, що вже надав можливість тимчасового житла для майже 1000 людей. Також для потреб постраждалих функціонує центр розподілу гуманітарної допомоги, де можна отримати теплі речі, постільну білизну, засоби гігієни та харчові продукти. Загалом на Черкащині Товариство Червоного Хреста України вже надало різноманітну допомогу понад 250 тис. людей, які постраждали від війни.

Share this post