День благодійності

День благодійності

Сьогодні Україна переживає дуже складні часи. 194-й день війни і 194-й день, як люди об’єдналися для підтримки одне одного.

Тисячі людей переїжджають з одного населеного пункта в інший у пошуках безпеки, як і тисячі людей втрачають житло, майно, роботу, господарство, бізнес чи найгірше – близьких людей. Частину гуманітарних проблем вдалося вирішити оперативно, але вони продовжують наростати з тим, що й продовжує тривати війна. Та, незважаючи на всі складнощі, небезпеку, втому, щодня тисячі людей по всій країні волонтерять для допомоги іншим.

У Товаристві Червоного Хреста України з початку війни кількість волонтерів збільшилася майже втричі. Зараз понад 8000 волонтерів допомагають на місцях людям, забезпечуючи їх найголовнішим – продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, постільними речами, ковдрами, речами для облаштування побуту тощо. Вони також навчають людей першій допомозі, надають психосоціальну підтримку, інформують про мінну небезпеку й міжнародне гуманітарне право. Команда волонтерів допомагає облаштовувати тимчасові прихистки необхідним обладнанням для комфортного проживання людей, транспортує маломобільних й тяжкохворих пацієнтів, виїжджає в «гарячі точки» для допомоги тим, хто залишився на місцях. Волонтери працювали й продовжують працювати у понаднормованому графіку, часто без вихідних, з втомою, інколи ризикуючи власним життям. Але продовжують працювати для допомоги якомога більшій кількості українців.

У Міжнародний день благодійності ми хочемо подякувати кожному волонтеру, співробітнику, партнеру, донору, другу Товариства Червоного Хреста України за те, що не залишаєтеся осторонь сучасних проблем й продовжуєте допомагати і підтримувати українців у цей надскладний час.

Ми разом. Ми поруч. До перемоги!

Фото: Tania Romaniuk.

Share this post