З жовтня 2022 року на Миколаївщині почнуть працювати сертифіковані інструктори Товариства Червоного Хреста України з мінної небезпеки

З жовтня 2022 року на Миколаївщині почнуть працювати сертифіковані інструктори Товариства Червоного Хреста України з мінної небезпеки

12-15 вересня 2022 року фахівцями Національного комітету Товариства Червоного Хреста України та Міжнародного комітету Червоного Хреста проведено навчання волонтерів Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України за програмою «Безпечніша поведінка/підвищення обізнаності щодо ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни».

Через активні бойові дії на території України проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо ризиків, які несуть міни, інші вибухонебезпечні предмети, а також навчання більш безпечним стратегіям поведінки у разі їх виявлення, є вкрай важливим.

Правильні дії людини у небезпечній ситуації зменшують ризики для життя і здоров’я, дозволяють убезпечити себе та оточуючих, а також мінімізують негативні соціально-економічні та екологічні наслідки впливу вибухонебезпечних залишків війни.

Нагадаємо, що програма «Безпечніша поведінка/підвищення обізнаності щодо ризиків мін та вибухонебезпечних залишків війни» вже реалізується у Харківській, Чернігівській, Одеській, Київській областях. Найближчим часом впроваджуватиметься на Миколаївщині, Львівщині, Сумщині та Дніпропетровщині.

Share this post