Червоний Хрест України встановив рекорд до Національного Реєстру Рекордів України

Червоний Хрест України встановив рекорд до Національного Реєстру Рекордів України

Сьогодні внесли рекорд Червоного Хреста України до Національного Реєстру Рекордів України – наймасовіша одночасна симуляція серцево-легеневої реанімації 189 людьми.

Червоний Хрест України – провідний лідер в країні з навчання людей навичкам надання першої допомоги. Останні 10 років Товариство проводить 6-, 12- та 48-годинну сертифіковану програму навчання та семінари з першої допомоги. Навчання адаптоване для різних вікових груп, починаючи з 5 років, а також до різних категорій вразливості (для людей з вадами зору, слуху тощо). Це дозволяє кожній людині, незалежно від роду, виду діяльності та професії отримати ті навички та знання, які зможуть на місці нещасного випадку допомогти постраждалому і, навіть, у життєвокритичних ситуаціях – врятувати життя людині.

«Із початком повномасштабної війни, вміння надавати першу допомогу, як ніколи, критично важливо для кожної людини. Наша команда інструкторів та тренерів з 24 лютого 2022 року навчила вже понад 60 тисяч людей першій допомозі й продовжує у різних куточках країни щодня навчати сотні людей», – розповів Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

«Ми організували наймасовішу в Україні симуляцію проведення серцево-легеневої реанімації на 189 манекенах. Наші волонтери, співробітники Червоного Хреста України та студенти-медики коледжу згуртувалися разом, щоб впродовж 3 хв провести серцево-ледгеневу реанімацію», – поділилася Надія Ямненко, керівничка департаменту першої допомоги, Національного комітету Товариства Червоного Хреста України. «Така подія дозволить привернути увагу людей до потреби навчання навичкам надання першої допомоги, які сьогодні, в умовах війни, рятують життя людей».

У Кам’янець-Подільському 14 вересня 2022 року у парку «Героїв Євромайдану» відбулося встановлення рекорду з наймасовішої одночасної симуляції серцево-легеневої реанімації 189 людьми. Цей рекорд зареєстрували до Національного Реєстру Рекордів України, адже така подія відбувалася вперше в Україні.

Лана Вєтрова, керівниця Національного Реєстру Рекордів України: «Цей рекорд став досягненням всієї України. Його важливість та актуальність навіть важко переоцінити».

Захід приурочили до Всесвітнього дня першої допомоги, який відзначають у всьому світі кожної другої суботи вересня, для того, щоб нагадати людям, як важливо вміти надавати першу (домедичну) допомогу. Встановлення рекорду відбулося у Кам‘янець-Подільському – місті, яке цього року відзначає 155-річчя з дня заснування міського осередку Червоного Хреста України. До участі долучилися студенти Кам’янець-Подільського медичного училища.

Захід відбувся за підтримки Французького Червоного Хреста та Глобального референс-центру з першої допомоги.

 
 

Share this post