Результати ефективності діяльності з психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України

Результати ефективності діяльності з психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України

Психосоціальна підтримка (ПСП) – один з головних напрямків діяльності Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), вона надається у 14 областях України та в м. Києві. Адже станом на зараз мільйони людей постраждали через ескалацію збройного конфлікту в Україні, дехто втратив дім, майно чи навіть близьких, вимушено покинув власні домівки чи пережив інші кризові події. І дуже важливо потурбуватись про психічне здоров’я цих людей. Заходи з ПСП дозволяють людям відновити почуття безпеки, покращити емоційний стан, адаптуватись до життя в нових умовах, знайти однодумців та нових друзів, відволіктись від проблем та заспокоїтись.

Для визначення позитивного впливу психосоціальної підтримки та того, наскільки отримувачі задоволені якістю отриманої допомоги, Данський Червоний Хрест, який є ключовим партнером ТЧХУ у впровадженні діяльності з психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, провів опитування.

В опитуванні взяли участь отримувачі допомоги, а саме батьки дітей, які відвідували заходи з ПСП, співробітники місць компактного проживання, де відбувались заходи з ПСП, а також волонтери та співробітники регіональних організацій ТЧХУ. Всього було опитано 253 людини. Більшість з них – отримувачі допомоги у Закарпатській, Чернівецькій та Вінницькій областях. Більше 90% опитаних – люди , які вимушено покинули власні домівки через збройний конфлікт та переїхали зі східних та південних областей України.

Ключові результати опитування:

  • 97,6% респондентів задоволені або дуже задоволені заходами з ПСП;
  • Більшість батьків (96%) погодились з тим, що заходи з ПСП позитивно вплинули на психосоціальне благополуччя дитини;
  • 90,6% батьків вказали, що для них та їхніх дітей були в безпеці до, під час і після занять. Усі місця для проведення заходів з ПСП відповідають вимогам безпеки та мають укриття. Під час тривоги волонтери супроводжують отримувачів до укриття та продовжують там роботу.

З іншими результатами можна ознайомитись в інфографіці.

Проведене опитування показує, наскільки важливе надання психосоціальної підтримки для населення, яке постраждало під час надзвичайних ситуацій в країні, а також як воно допомагає потурбуватися про благополуччя дітей та дорослих у довгостроковій перспективі.

Share this post