У Чернівцях підготували тренерів з психосоціальної підтримки Червоного Хреста України 

У Чернівцях підготували тренерів з психосоціальної підтримки Червоного Хреста України 

Волонтери напрямку психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України кожного дня роблять все можливе, щоб надати допомогу людям по всій країні. Важливий етап у якісному впровадженні діяльності – розвиток професійних навичок, а саме проходження тренінгу з правильного надання першої психологічної допомоги (ППД) та психосоціальної підтримки (ПСП), який дозволить волонтерам, що пройшли навчання, стати тренерами напрямку психосоціальної підтримки.

Такий тренінг для тренерів з психосоціальної підтримки відбувся у Чернівцях з 22 по 26 серпня. Було відібрано 18 волонтерів, яких підготували як тренерів. Учасники дізналися про методологію тренінгу, його структуру та головні особливості, техніки фасилітації, а також самостійно відпрацьовували навички проведення тренінгових модулів. В подальшому вони проводитимуть навчання для співробітників і волонтерів Товариства Червоного Хреста України та представників інших організацій, які працюють з отримувачами допомоги.

Майбутні тренери проводитимуть:

  • Тренінги для підготовки волонтерів напрямку ПСП (психосоціальна підтримка в умовах надзвичайних ситуацій, базова психосоціальна підтримка, перша психологічна допомога, перша психологічна допомога дітям тощо).
  • Тренінги з першої психологічної допомоги для співробітників та волонтерів інших напрямків діяльності Товариства Червоного Хреста України, в тому числі для фахівців мобільних бригад, догляду вдома, команд, які видають гуманітарну допомогу.
  • Навчання з ППД для соціальних служб, вчителів, співробітників ДСНС України та інших організацій, які можуть використати ці знання під час роботи з отримувачами допомоги.

Учасники навчалися у досвідчених майстер-тренерів, а також тренерів відділу психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України та Данського Червоного Хреста. Завдяки отриманим навичкам майбутні тренери зможуть поширювати знання для команди Товариства Червоного Хреста України та за межі організації. Це дозволить зробити доступнішою психосоціальну підтримку та першу психологічну допомогу для більшої кількості людей по всій Україні, які її потребують!

 
 

Share this post