Збільшення грошової компенсації громадянам чи організаціям, які приймають на тимчасове розміщення ВПО

Збільшення грошової компенсації громадянам чи організаціям, які приймають на тимчасове розміщення ВПО

Під час опалювального сезону, а саме з 1 жовтня громадяни чи організації, які приймають на тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО), отримають подвоєну суму грошової компенсації, яка становитиме 900 грн на місяць за кожного переселенця. Раніше така сума компенсації складала – 450 грн.

Виплати реалізовуватимуться через державну програму «Прихисток», яка передбачає надання компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто прихистив внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованих територій чи зон проведення активних бойових дій.

Збільшення суми таких компенсацій на період опалювального сезону бере на себе Товариство Червоного Хреста України, згідно з підписаним Меморандумом між Товариством Червоного Хреста України, Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міністерством розвитку громад і територій щодо збільшення компенсації виплат внутрішньо переміщеним особам, громадянам України, які надали їм прихисток та особам, які постраждали від бойових дій.

Також варто зазначити, що наразі розширено перелік осіб, які мають право розміщувати у себе внутрішньо переміщених осіб. Тепер разом з державними чи комунальними підприємствами це можуть зробити, наприклад, фізичні особи-підприємці чи релігійні організації.

Інформація про людей, які надали безоплатно прихисток ВПО будуть отримуватися від обласних військових адміністрацій та Київської міської військової адміністрації.

Share this post