Близько 300 портфеликів для привітання першачків зі святом подарував Червоний Хрест України Димерівській ОТГ

Близько 300 портфеликів для привітання першачків зі святом подарував Червоний Хрест України Димерівській ОТГ

Перше вересня – свято для кожного школяра. Та найбільшу радість, теплі спогади й емоції це свято приносить саме першачкам та одинадцятикласникам, адже для перших – це довгоочікувана радість настання нового етапу в житті, а для інших – останній рік навчання у школі. Цього року війна позбавила шкільні подвір‘я звичного гомону урочистих лінійок, звучання першого дзвоника, сміху дітлахів і радощів батьків за їх дітей.

Але попри це, Товариство Червоного Хреста України намагається подарувати відчуття свята першокласникам, аби у них залишилися теплі спогади від такого важливого у їх житті дні. Так, волонтери Київської обласної організації Товариства Червоного Хреста України передали в райони області портфелики з наборами для психосоціальної підтримки першокласників внутрішньо переміщених осіб та тих, хто постраждав від бойових дій.

Близько 400 портфеликів були доставлені до Броварської районної організації Товариства Червоного Хреста України, яка розподілила їх серед ОТГ. Через активні бойові дії у лютому-березні 2022 року у Димерівській громаді були пошкоджені школи та дитячі садки. Вцілілою і найбільшою школою залишилася Димерівська. Сьогодні тут почали навчатися близько 400 нових школярів. Це найбільша школа в Димерівській ОТГ, до якої закріплено 23 села Броварського району.

За сприяння начальника управляння освіти, голови Димерівської ОТГ, директора школи та Броварської районної організації Товариства Червоного Хреста України відбулася урочиста видача портфеликів та іграшок на лінійці – одинадцятикласники подарували подарунки першачкам, а вони їм – іграшкових ведмедиків напам’ять про цей святковий день.

Всього до Димерівської ОТГ Товариство Червоного Хреста України передало близько 300 портфеликів.

 

 

Share this post