В Одесі Червоний Хрест України провів тренінг з міжнародного гуманітарного права для журналістів

В Одесі Червоний Хрест України провів тренінг з міжнародного гуманітарного права для журналістів

Міжнародне гуманітарне право (МГП) – право війни стало частиною сучасного життя. Щодня ми чуємо про воєнні злочини, тобто порушення міжнародного гуманітарного права. Для журналістів знання з МГП стали частиною професії. Їхня роль в поширенні знань з МГП, документуванні, розповсюдженні інформації про воєнні злочини є без перебільшення значною. Тому Товариство Червоного Хреста України розпочало серію заходів щодо поширення знань з міжнародного гуманітарного права саме для представників медіа. Перший такий захід відбувся в Одесі 27 серпня 2022 року.

Відповідно до програми тренінгу було розглянуто:

  • традиційні питання змісту міжнародного гуманітарного права,
  • джерела МГП,
  • види збройних конфліктів та їхніх учасників, принципів, котрі застосовують у період воєнних дій, з акцентом на принцип розрізнення щодо осіб та об’єктів.

Воєнна реальність внесла свій внесок в усвідомлення змісту принципу розрізнення повітряною тривогою, на період якої тренінг було припинено та учасники спустилися в укриття.

Також, на тренінгу учасників ознайомили з компонентами Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та діяльністю Міжнародного Комітету Червоного Хреста, Товариства Червоного Хреста України, інформаційною платформою Товариства Червоного Хреста України.

Детальніше про тренінг можна дізнатись тут.

 

Share this post