Червоний Хрест України та Міжнародний Комітет Червоного Хреста засуджують напад на базу Загону швидкого реагування Червоного Хреста України у Слов‘янську

Червоний Хрест України та Міжнародний Комітет Червоного Хреста засуджують напад на базу Загону швидкого реагування Червоного Хреста України у Слов‘янську

Товариство Червоного Хреста України та Міжнародний Комітет Червоного Хреста засуджують напад на базу Загону швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України у Слов‘янську, що трапився 29 серпня 2022 року.

Із квітня 2022 року приміщення використовував Загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України. Його волонтери невтомно працювали, щоб допомогти в евакуації сотень тяжкохворих пацієнтів, людей похилого віку, дітей та осіб з інвалідністю подалі від лінії фронту. Будівля та транспортні засоби були чітко позначені емблемою Червоного Хреста, і GPS-координати були належним чином повідомлені сторонам.

У момент обстрілів волонтерів у будівлі не було. Але їхню працю на підтримку громад, які постраждали від війни буде значно ускладнено, оскільки будівлі та матеріали серйозно пошкоджені. Волонтери Загону швидкого реагування доставляють мешканцям найнеобхідніше: продукти харчування, питну воду, засоби гігієни, ліки, а також надають підтримку з ремонтами та відновленням пошкоджених будинків.

Міжнародне гуманітарне право надає захист, серед іншого, цивільним особам, а також медичним підрозділам та гуманітарним організаціям, які їм допомогають, зокрема персоналу і волонтерам, транспортним засобам та приміщенням Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, у тому числі Товариства Червоного Хреста України. Будь-який напад на них є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Товарисиво Червоного Хреста України та Міжнародний комітет Червоного Хреста працюють в районах поблизу лінії фронту, щоб допомогти пораненим і тим, хто не бере участі у війні. Для того, щоб ми могли виконувати наш мандат, ми нагадуємо сторонам про їхні зобов’язання щодо забезпечення безпеки волонтерів, гуманітарного персоналу, гуманітарних об’єктів і транспортних засобів.


Share this post