Червоний Хрест України провів робочі зустрічі з представниками Данії

Червоний Хрест України провів робочі зустрічі з представниками Данії

Товариство Червоного Хреста України провело робочі зустрічі з представниками Данії: Генеральним Секретарем Данського Червоного Хреста, Міністром розвитку та співпраці Данії та послом Данії в Україні.

Основна мета зустрічей – ознайомитися з гуманітарними проблеми, які виникли в Україні через війну, та пошук шляхів допомоги, яку може надати Данія для України. Зустрічі проходили у Чернігові, Бучі та Ірпені. На прикладі цих міст данчани могли ознайомитися із наслідками та масштабами гуманітарних проблем, що виникають в українців внаслідок активних бойових дій.

У робочих зустрічах брали участь Андерс Ладекарл, Генеральний Секретар Данського Червоного Хреста, Флеммінг Мьоллер Мортенсен, Міністр розвитку та співпраці Данії, Оле Егберг Міккельсен, посол Данії в Україні, а також представники місцевих осередків Товариства Червоного Хреста України й Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

Цей візит допоможе мобілізувати більшу кількість ресурсів в Данії для підтримки гуманітарних проектів, які наразі реалізуються Данським Червоним Хрестом на території України для підтримки постраждалого від війни населення.

Нагадаємо, що Данський Червоний Хрест має 8-річну історію співпраці з Товаристом Червоного Хреста України. З початку війни Данський Червоний Хрест розпочав посилену підтримку діяльності Товариства Червоного Хреста України та допомогу українцям. З 24 лютого 2022 року понад 720 000 людей по всій Україні отримали підтримку від Данського Червоного Хреста. Зараз у країні діють 7 гуманітарних проектів Данського Червоного Хреста, що пов’язані зі сферою здоров’я, психосоціальною підтримкою населення, видачею гуманітарної допомоги та іншими напрямками гуманітарної діяльності.

Share this post