За півроку війни в Україні Червоний Хрест України допоміг вже понад 5,5 млн людям.

За півроку війни в Україні Червоний Хрест України допоміг вже понад 5,5 млн людям.

Серед найбільших 10 досягнень діяльності Товариства Червоного Хреста України за цей період це:

  • У Львові відкрили Центр матері і дитини «Незламні матусі» – два двоповерхових будинка для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій.
  • В Ужгороді відкрили перший в Україні сервісний центр Товариства Червоного Хреста України, де людям надають безкоштовно медичну, фармацевтичну, соціальну допомогу та консультації психолога. Також ще два таких центра відкрили згодом у Тячеві та Рахові.
  • На Чернігівщині Товариство Червоного Хреста України допомагає з будівництвом постійного місця проживання для людей, чиї будинки були зруйновані війною. Також Товариство Червоного Хреста України долучається до будівництва 40 будиночків для ВПО у Житомирі. Крім того, в усіх областях продовжується допомога прихисткам в облаштуванні побутових умов для комфортного проживання ВПО.
  • У Кам‘янець-Подільському відкрили два Центри гігієни Товариства Червоного Хреста України, де люди можуть безкоштовно випрати і висушити одяг.
  • Запущено в різних областях України роботу Мобільних медичних бригад. Кваліфіковані медичні працівники, серед яких є ВПО, виїжджають до віддалених населених пунктів областей, де надають безкоштовні медичні, психологічні та фармацевтичні послуги людям.
  • Розширено проект «Догляд вдома» – допомога маломобільним людям, особам літнього віку у здійсненні побутових та гігієнічних послуг.
  • Розпрчинається проект будівництва у Львові реабілітаційного центру «Незламні» для підтримки людей, які зазнали каліцтв та травм під час війни, зокрема у протезуванні, реабілітації та психічній допомозі.
  • Впроваджено в роботу Ваучерну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб в різних областях України, де вразливим верствам населення видають ваучери на покупку необхідних речей в одній з мереж супермаркетів.
  • У співпраці з Міністерством розвитку громад та території України і Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця запущено програму грошової компенсації витрат на тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які переїхали у період воєнного стану.
  • Щоденно проводиться евакуація маломобільних людей, осіб з інвалідністю, поранених та тяжкохворих пацієнтів з «гарячих точок» до більш безпечних місць України.

Звичайно, ці результати лише частина тієї роботи, яку виконує щодня Товариство Червоного Хреста України. Зараз гуманітарна ситуація в Україні дещо краща, ніж була на початку березня 2022 року, але потреби у людей продовжують зростати, адже війна триває й наближається осінньо-зимовий період з новими викликами. Тому ми продовжуємо виявляти потреби людей, працювати у майже цілодобовому режимі та допомагати тим, хто цього потребує найбільше.

Share this post