24 серпня – це День Незалежності України і 24 серпня 2022 року – 6 місяців з дня початку повномасштабної війни в Україні

24 серпня – це День Незалежності України і 24 серпня 2022 року – 6 місяців з дня початку повномасштабної війни в Україні

За шість місяців війни гуманітарні потреби постраждалого населення лише стрімко зростають. Люди продовжують втрачати домівки, господарства, роботу з основним доходом, переїжджають на нові місця проживання, де потребують підтримки як із забезпеченням житла, продуктів й речей першої необхідності, так і підтримки психічного та фізичного здоров’я. На додачу до наявних гуманітарних потреб приєднуються складнощі прийдешнього осінньо-зимового періоду.

Товариство Червоного Хреста України з 24 лютого 2022 року мобілізувало всі сили та ресурси для допомоги постраждалому населенню. Волонтери і співробітники допомагають в евакуації населення з «гарячих точок», чергують на вокзалах, пунктах перетину кордонів для надання найнеобхіднішої підтримки очікуючим на евакуацію людям, формують й доставляють тисячі тонн гуманітарного вантажу з продуктовими й гігієнічними наборами, навчають першій допомозі, надають психосоціальну підтримку, інформують про ризики мін та вибухонебезпечних предметів, організовують прихистки, беруть участь у будівництві постійного житла й облаштуванні умов проживання для ВПО.

Наші співробітники та волонтери продовжують працювати майже у цілодобовому режимі, щоб підтримувати людей. Незважаючи на ризики небезпеки, обстріли та авіаудари, вони все одно одягають форму Червоного Хреста України, щоб доставити критично важливу гуманітарну допомогу тим, хто її найбільше потребує.

Ми – поруч.

Share this post