У Білій Церкві Червоний Хрест України провів сімейний табір для підтримки родин, які через війну вимушені були покинути свої домівки

У Білій Церкві Червоний Хрест України провів сімейний табір для підтримки родин, які через війну вимушені були покинути свої домівки

Волонтери і співробітники Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України організували сімейний літній табір «Таємничий острів» для родин внутрішньо переміщених осіб. Сім’ї з Херсону, Чорнобаївки, Лиману, Краматорську, Києва, Харкова та інших міст мають свої історії евакуації, втечі від війни та початку життя в нових, більш безпечних, населених пунктів України. Але всі вони об’єдналися разом на декілька днів у таборі, аби відпочити, поспілкуватися, повчитися корисним навичкам й підтримати своє психічне здоров’я.

У програмі табору були творчі майстер-класи, у тому числі акватипія, сімейний квест, футбольний турнір, спортивні змагання для дітей та дорослих, купання в річці, готування страв на вогнищі, перегляд фільмів під відкритим небом та багато інших цікавих занять. Все це дозволило відволіктися хоч на мить родинам від пережитих подій та відчути радість і щастя.

«Це вперше за півроку, коли я цілими днями усміхаюся!», — сказала одна з учасниць по завершенню табору. Це саме те, задля чого працюють наші волонтери команди Психосоціальної підтримки.

Share this post