Червоний Хрест України надає психосоціальну підтримку родинам, які вимушено залишили свої домівки, за підтримки Данського Червоного Хреста

Червоний Хрест України надає психосоціальну підтримку родинам, які вимушено залишили свої домівки, за підтримки Данського Червоного Хреста

Сьогодні діяльність напрямку психосоціальної підтримки Товариства Червоного Хреста України зосереджена на допомозі людям, що постраждали через ескалацію збройного конфлікту в Україні, а особливо родинам, які вимушено покинули свої домівки. Окрема увага приділяється дітям, чиє психічне здоров’я потребує особливого ставлення.

Діяльність з психосоціальної підтримки в Україні активно підтримує Данський Червоний Хрест. Створюються дружні до дітей простори, проводяться заходи з елементами творчості для дітей та дорослих, групові заняття. Також підвищується обізнаність населення щодо питань психічного здоров’я через вебінари, надання інформаційних та навчальних матеріалів. Для співробітників та волонтерів проводяться тренінги з першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки. Крім того, створено систему турботи про психічне здоров’я співробітників та волонтерів, оскільки вони постійно працюють у складних стресових умовах.

Минулого тижня волонтери Товариства Червоного Хреста України напрямку психосоціальної підтримки спільно з колегами з Данським Червоним Хрестом почали видавати спеціальні набори сім’ям з дітьми, які вимушено залишили свої домівки та переїхали до більш безпечних регіонів країни. Більшість з них не мали можливість взяти з собою велику кількість багажу. Тому до наборів входять іграшки, настільні ігри та корисні навчальні матеріали, які дозволять сім’ям провести разом час з користю, знизити рівень стресу та краще адаптуватися до нових умов життя. Завдяки родинним наборам дорослі зможуть потурбуватися про власне благополуччя та психічне здоров’я своїх дітей. Всього планується видача 45 000 рюкзаків з такими наборами по всій Україні.

Share this post