Психосоціальна підтримка надається тисячам людей по всій Україні

Психосоціальна підтримка надається тисячам людей по всій Україні

Від початку ескалації збройного конфлікту в Україні, багато людей вимушені були покинути власні домівки та переїхати до інших регіонів, втратили майно або пережили інші кризові події, які вплинули на їх психологічний стан. Команда напрямку психосоціальної підтримки Товариства
Червоного Хреста України (ТЧХУ) щодня робить все можливе, щоб допомогти людям в різних регіонах країни впоратися з переживаннями, знизити рівень стресу та підвищити свою стресостійкість.

Протягом липня 2022 року близько 20 000 людей, з них 6000 дітей, отримали психосоціальну підтримку (ПСП) та першу психологічну допомогу (ППД).

Психосоціальна підтримка надається у
форматі рекреаційних заходів та активних ігор, занять з елементами творчості, сімейних та психоедукаційних заходів як для дорослих, так і для дітей, які постраждали від ескалації
збройного конфлікту в Україні. Діяльність з психосоціальної підтримки активно впроваджується в різних регіонах України, зокрема в: Івано-Франківській, Закарпатській, Чернівецькій, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Київській областях і у місті Києві. Діяльність з психосоціальної підтримки здійснюється за підтримки Данського Червоного Хреста.
Всі співробітники та волонтери ТЧХУ, залучені до надання підтримки, проходять відповідне навчання з ПСП в умовах надзвичайних ситуацій. Окрім того, волонтери та співробітники інших
напрямів діяльності ТЧХУ навчаються надавати Першу психологічну допомогу (ППД), яка дозволить підтримувати людей, які цього потребують, більш ефективно.

Тренінги з ППД проводяться і для представників місцевих громад, соціальних працівників, громадських організацій, співробітників ДСНС та служб, які надають допомогу постраждалому населенню.

Знання з ППД допомагають краще розпізнавати реакції інших людей на стрес, а також і свої власні, надають розуміння, як підтримати та заспокоїти людей, які переживають дистрес.

Дізнатися про важливість психосоціальної підтримки та як її отримати ви можете за посиланням.

Share this post