На Волині 16 соціальних помічників Червоного Хреста України навчилися надавати першу допомогу

На Волині 16 соціальних помічників Червоного Хреста України навчилися надавати першу допомогу

Соціальні помічники Товариства Червоного Хреста України програми «Догляд вдома та підтримка людей літнього віку, осіб з інвалідністю та членам їх сімей» забезпечують соціально-побутовими та гігієнічними послугами одиноких та умовно одиноких людей вразливих верств населення. Так, як їх робота направлена на допомогу переважно людям літнього віку, помічникам важливо знати і вміти надавати першу допомогу при різних ситуаціях: чи то при дрібних побутових ранах, чи під час кровотечі, втраті свідомості або травмі.

З цією метою у Волинській обласній організації Товариства Червоного Хреста України 16 соціальних помічників навчали навичкам надання першої допомоги. На зустрічі обговорили алгоритми дій при різних кризових для здоров’я ситуацій, спрямованих на збереження життя та здоров’я до моменту надання кваліфікованої медичної допомоги. Звичайно отримані знання учасники закріплювали практично, відпрацьовуючи навички з використанням манекенів та підручних засобів.

Тепер кожний соціальний помічник впевнений, що в разі необхідності він зможе надати першу допомогу своїм підопічним при виникненні загрозливих для життя ситуацій.

Share this post