У Миколаєві ЗШР Червоного Хреста України надавав допомогу на місці враннішніх обстрілів

У Миколаєві ЗШР Червоного Хреста України надавав допомогу на місці враннішніх обстрілів

Сьогодні вранці під час обстрілу одного з районів Миколаєва попередньо 5 людей загинуло, більше 10 – поранено. Волонтери Загону швидкого реагування Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста України негайно зібралися (три волонтери перебували на добовому чергуванні, а двоє доєдналося в екстреному порядку) й оперативно виїхали на місце події за 15 км від центру міста. Виїзд здійснили на двох укомплектованих автомобілях: «швидкій» та авто з укомплектуванням для розгортання штабу ліквідації надзвичайних подій (наметом, генератором, світлом, запасом чаю, кави, перекусів тощо).

По приїзду волонтери здійснили комунікацію з поліцією та «швидкою», яка на той момент вже госпіталізувала більшість поранених. Команда волонтерів зробила обхід під’їздів тих будинків, які постраждали від обстрілів, та приватних будинків, оцінили масштаб руйнувань.

Також під час огляду надавали першу допомогу постраждалим з легкими пораненнями, одна з яких – звернулася до медичного закладу. Крім того, літнім людям, які проживали у приватному секторі волонтери надавали першу психологічну допомогу та запропонували евакуацію до більш безпечних місць.

Фото: Павло Бузник.

Share this post