Моніторинговий візит щодо роботи Мобільних медичних бригад на Київщині

Моніторинговий візит щодо роботи Мобільних медичних бригад на Київщині

Президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук разом з керівником департаменту охорони здоров’я та опіки Олександром Бабенко провели моніторинговий візит щодо роботи Мобільних медичних бригад на Київщині.

На прикладі роботи Мобільної медичної бригади Товариства Червоного Хреста України у селі Тарасівщина Микола Поліщук та Олександр Бабенко ознайомилися з роботою медичної команди. Вони побачили процедуру прийому пацієнтів, проведення додаткових інструментальних обстежень та призначення лікування. За один день до бригади можуть звернутися десятки людей – а це відчутна допомога первинній ланці охорони здоров’я. Всього на Київщині планують запустити 6 таких Мобільних медичних бригад. Наразі в області працює 1 Мобільна медична бригада – Бучанська.

Нагадуємо, Мобільні медичні бригади – це підрозділи лікарів та медичних сестер, які надають медико-психологічну допомогу постраждалим від війни людям та тим, хто переїхав у віддалені населені пункти областей у пошуках безпечного місця проживання. Команда спеціалістів Товариства Червоного Хреста України є опорою та підтримкою первинній ланці надання медичної допомоги у забезпеченні доступності населення до медичних послуг.

Share this post