Моніторинговий візит Австрійського Червоного Хреста до Київщини

Моніторинговий візит Австрійського Червоного Хреста до Київщини

Ваучерна програма підтримки внутрішньо переміщених осіб Київщини та Мобільні медичні бригади – компоненти реалізації проекту PASS «Надання доступу до базових гуманітарних послуг та підтримка стійких рішень у сфері охорони здоров’я». Проект реалізується за підтримки Австрійського Червоного Хреста у населених пунктах Броварської та Вишгородської громадах Київської області, а також у деяких ОТГ Чернігівської області.

З 7 по 22 липня 2022 року проведено моніторингові візити в місцях реалізації програми у складі делегатів Австрійського Червоного Хреста Камілли Міттельбергер і Лаури Мірет та персоналу впровадження проекту.

Одним із компонентів проекту є Ваучерна програма для придбання продуктів та речей першої необхідності в мережі супермаркетів «Сільпо», яка реалізується у Броварській і Вишгородській громадах Київської області для внутрішньо переміщених осіб. Підтримку протягом 3 місяців отримають багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю 1 та 2 груп та люди віком 70+ років. Учасники моніторингової групи мали можливість ознайомитись з ходом реалізації програми, а також поспілкуватись з отримувачами допомоги. Всього планується надати ваучерну підтримку 900 учасникам програми на суму 5 940 000 грн.

Другий компонент проекту – Мобільні медичні бригади, які складаються з лікаря, медсестри, водія та автомобіля швидкої допомоги з найнеобхіднішим обладнанням та медикаментами. Бригади здійснюють виїзди у важкодоступні населені пункти, а також в ті місця, де є постраждала інфраструктура і велика потреба у підсиленні ланки сімейної медичної допомоги. В перспективі Мобільні медичні бригади будуть розгорнуті в с. Калинівка Броварського району та м. Васильків.

Крім того, моніторинговий візит відбувся до с.Красилівка Чернігівської області, де представники Австрійського Червоного Хреста поспілкувалися з лікарями та бенефіціарами. У Чернігівській області вже працюють 4 таких бригади та планується розширення надання медико-психологічних послуг до 6 бригад з під’єднанням Прилуцької та Сосницької ОТГ.

Всього у двох областях будуть працювати до 10 Мобільних медичних бригад, які вирушатимуть у постраждалі населені пункти та надаватимуть населенню первинну медичну допомогу.

Share this post