Гуманітарна допомога від Червоного Хреста України

Гуманітарна допомога від Червоного Хреста України

Гуманітарна допомога є першочерговою потребою для постраждалого населення, а саме для тих, хто залишається у місцях, де ведуться або велися активні бойові дії, тих, хто знайшов прихисток у більш безпечному місці України, та тих, хто виїжджає, маючи із собою лише документи та дорожню сумку.

В період з 24 лютого 2022 року Товариство Червоного Хреста України мобілізувало, видало та відправило в різні області України для підтримки постраждалого від війни населення понад 19 815 тонн гуманітарного вантажу: засоби гігієни, побутові товари, продукти харчування, питна вода, медикаменти, одяг, взуття, ковдри, матраци, ліжка, постільна білизна, рушники, посуд, побутова техніка, дитячі речі тощо. Вся гуманітарна допомога розподіляється на області за їх потребами, а також частина мобілізується власними силами обласних організацій Товариства Червоного Хреста України.
Волонтери доставляють гуманітарну допомогу до центрів тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб, видають її в офісах Товариства Червоного Хреста України, а також доставляють до звільнених від тимчасової окупацій населеним пунктам.

Загалом організації Товариства Червоного Хреста України з 24 лютого видали населенню близько 1 487 084 продуктових та понад 790 668 гігієнічних наборів.

Share this post